„Dan Evrope na vašem trgu“ će se obilježiti u Prnjavoru

„Dan Evrope na vašem trgu“ će se obilježiti u Prnjavoru

Završeno takmičenje

09.04.2018. Na konkurs „Dan Evrope na vašem trgu“, koji je organizovao EU info centar, pristigle su prijave odnosno scenariji iz 10 gradova Bosne i Hercegovine: Brčkog, Sarajeva, Širokog Brijega, Kalesije, Bihaća, Bugojna, Donjeg Vakufa, Orašja, Prnjavora i Tuzle.

Tročlani žiri sa predstavnicom EUD, razmatrao je pristigle prijedloge i odlučio o pobjedniku, mladim autoricama Snežani Zorić i Željki Vračević iz Prnjavora.

Opština Prnjavor je izuzetno bogata kulturnom baštinom, te poznata i po simboličnom nazivu „Mala Evropa“ zbog velikog broja nacionalnih manjina koje na ovoj teritoriji žive više od stotinu godina. Tolerancija, poštovanje i slavljenje nacionalnih raznolikosti je vrijednost po kojoj su građani Prnjavora poznati i van okvira svoje opštine. Hvala svim učesnicima ovog takmičenja na sjajnim idejama i uloženom trudu.

Autorice scenarija su osmislile upravo predstavljanje kulturnog naslijeđa Prnjavora i regije na način da uključe sve pa i najosjetljivije kategorije stanovništva. Scenario u velikoj mjeri podržava Evropsku godinu kulturnog naslijeđa.

Čestitamo Snežani i Željki i zahvaljujemo se svim učesnicima koji su izvanrednim radovima doprinijeli kvaliteti takmičenja!