April sa EUIC

Vještine, mladi, kreativnost, zaštita okoliša i nove mogućnosti uz EU! U aprilu smo objavili pobjednike takmičenja za logo, slogan i mural Europe House u Bosni i Hercegovini – platforme u k...

Vještine, mladi, kreativnost, zaštita okoliša i nove mogućnosti uz EU!

U aprilu smo objavili pobjednike takmičenja za logo, slogan i mural Europe House u Bosni i Hercegovini – platforme u kojoj stvaramo zajedno!

Posjetili smo 25 škola širom BiH i razgovarali sa preko 500 učenika o Evropskoj uniji, njenim principima, vrijednostima, kao i zanimljivim činjenicama o EU! Tokom naših dana otvorenih vrata, posjetile su nas tri škole te smo zajedno sa njima učili o EU i obišli znamenitosti Sarajeva. 

Obilježavajući 2023. – Evropsku godinu vještina i #EUzaMlade, organizovali smo radionice sa mladima iz Mostara, Prijedora, Sarajeva i Tuzle, zajedno sa organizacijama civilnog društva i Mladim evropskim ambasadora i razgovarali o razvoju politika, procesu zagovaranja, umrežavanja i jačanja partnerstava. 

Prikazujući uticaj #EUzaBiH – podrške Evropske unije i nove mogućnosti za saradnju, objavili smo 3 izdanja Da li ste znali? I Prijavite se! Infografika sa fokusom na podršku Evropske unije zaštiti od mina, unapređenju zdravstva i novih prilika za razvoj poljoprivrede. 

Naglašavajući da je #NašaPlanetaNašaBudućnost, objavili smo 3 izdanja Ekopedije objašnjavajući Paket energetske podrške Evropske unije, značaj borbe protiv svjetlosnog zagađanje te obilježili Dan planete Zemlje. 

Hvala vam što ste nam se pridružili ovog aprila! Radujemo se još jednom mjesecu druženja sa bh građanima i slavljenja potencijala ove srcolike zemlje i obilježavanja Dana Evrope u maju!