Biciklijada u Mostaru povodom Europskog tjedna mobilnosti

EU info centar u BiH u partnerstvu s gradskom upravom Mostara, Sportskim savezom Mostara i biciklističkim klubom Mostar, a povodom Europskog tjedna mobilnosti, organizira promotivnu biciklijadu u utorak, 20.09. s početkom u 17:15 na platou TC Mepas, Mostar. Svake godine, od 16. do 22. rujna građani širom Europe obilježavaju Europski tjedan mobilnosti, koji se završava […]

EU info centar u BiH u partnerstvu s gradskom upravom Mostara, Sportskim savezom Mostara i biciklističkim klubom Mostar, a povodom Europskog tjedna mobilnosti, organizira promotivnu biciklijadu u utorak, 20.09. s početkom u 17:15 na platou TC Mepas, Mostar.

Svake godine, od 16. do 22. rujna građani širom Europe obilježavaju Europski tjedan mobilnosti, koji se završava poznatim Svjetskim danom bez automobila. I ove godine, građani više od 2.000 gradova sudjelovati će u raznovrsnim događanjima posvećenim održivom urbanom prometu. U 2016. godini kampanja je usmjerena na pametnu i održivu mobilnost pod sloganom „Pametna mobinost. Snažna ekonomija.“.

Pridružite se građanima diljem Europe u obilježavanju tjedna mobilnosti sudjelovanjem u mostarskoj biciklijadi. Kako bi EU info centar pripremio potrebnu količnu poklon majica, u odgovarajućim veličinama, pozivamo sve sudionike da se što prije, a najkasnije u nedjelju 18.09., prijave na web stranici www.Biciklijada.EUinfo.ba i odaberu željenu veličinu majice.

Osim poklon majica za sve koji se dođu na biciklijadu, najsretnije bicikliste očekuju i nagrade. Istovremeno s podjelom majica, sudionicima biciklijade bit će dodijeljeni posebni kuponi za nagradnu igru. Po povratku s vožnje izvršit će se javno izvlačenje i tri najsretnija dobitnika dobit će po nagradni vaučer u vrijednosti 100 KM, koji će moći iskoristiti za kupovinu biciklističke i/ili sportske opreme po svom izboru, u nekoj od mostarskih trgovina. Još pet sudionika čiji kuponi će biti izvučeni dobit će poklon pakete.

Za najmlađe smo tijekom događaja pripremili edukativne i zabavne radionice na malim kotačima, a dobra zabava je zagarantirana svim sudionicima i posjetiteljima.

Na dan održavanja biciklijade upriličit će se zvanično otvaranje EU info ureda u Mostaru, na IV katu TC Mepas. Mostarski EU info ured otvoren je za građane svaki radni dan od 14 do 17h. Pojedinosti o uslugama EU info ureda, te informacije o Europskoj uniji, njenim programima i politikama možete dobiti pozivom na broj 036 320 137.

PROGRAM DOGAĐAJA U MOSTARU 20.09.2016.

17:15 – 17:50 Okupljanje na platou ispred TC MepasPriprema biciklista, podjela poklon majica i kupona za nagradnu igru
17:50 – 18:00 Priprema biciklista za biciklijadu
18:00 – 18:35 Vožnja biciklima ulicama grada, uz pratnju (brzina kretanja će biti prilagođena svim uzrastima), do povratka na točku okupljanja
18:00 – 18:35 Edukativna biciklistička radionica za djecu
18:35 – 19:05 Obraćanja predstavnika Delegacije Europske unije u BiH i Grada MostaraIzvlačenje kupona sudionika biciklijade i dodjela nagrada
19:05 – 19:30 Osvježenje uz glazbeni program

 

Sigurnost sudionika biciklijade

Sigurnost svih sudionika je najviši prioritet organizatora. Mjesto okupljanja i ulice kretanja biciklističke rute biti će nadzirani od strane prometne policije i iskusnih članova biciklističkih klubova.

Ekipa hitne medicinske pomoći biti će pripremljena na trenutnu reakciju u slučaju nužnosti.

Zbog vožnje u grupi, sudionici biciklijade se pozivaju na obraćanje pozornosti na svoju sigurnost, kao i sigurnost  drugih sudionika. Djeci se preporučuje korištenje zaštitnih kaciga.

Očekujemo vaše prijave na www.Biciklijada.EUinfo.ba i vidimo se u utorak 20.09. ispred TC Mepas!