Donosimo vam “Vodič kroz EU sredstva za početnike”

Evropska unija je najveći pojedinačni donator sredstava i finansijske pomoći u Bosni i Hercegovini. Od 1996. godine, Evropska unija je uložila preko 3,5 milijardi eura u obnovu, reformu javne uprave, vladavinu prava, održivu privredu, poljoprivredu i druge ključne oblasti u BiH. Kako BiH bude napredovala tokom procesa pridruživanja EU, tako će i više sredstava biti dostupno za državu i njene građane.

"Vodič kroz EU sredstva za početnike" je publikacija kojom se početnici uvode u širok spektar raspoloživih mogućnosti finansiranja EU sredstvima. Nude se osnovne smjernice o postupcima prijave i upućuje se na to gdje se može pronaći više pojedinosti. Ovaj vodič sadržava najnovije informacije o tekućim EU programima za finansijsko razdoblje 2014. – 2020. Vodič je usmjeren na šest glavnih kategorija potencijalnih podnositelja zahtjeva: mala i srednja poduzeća (MSP-ovi), nevladine organizacije (NVO-ovi), mlade, istraživače, poljoprivrednike i javna tijela. Međutim može biti i vrijedan izvor informacija za podnositelje zahtjeva iz drugih područja.

U vodiču se navode web-mjesta o mogućnostima finansiranja sredstvima EU za razdoblje 2014. – 2020. te osnovne informacije posebno o:

  • načinu prijave
  • ostalim općim pravilima (ispunjenje uvjeta itd.)

Vodič možete preuzeti na ovom linku.
Više informacija dostupno je ovdje.

.