Jednom Erasmus, uvijek Erasmus : #ErasmusDays2020

  Studiranje u inostranstvu na prestižnim evropskim univerzitetima, učenje novih jezika, upoznavanje novih kultura i tradicija dio su prednosti studentskih razmjena u okviru Erasmus+ programa, jednog od najuspješnijih programa Evropske unije. Smanjenje nezaposlenosti mladih, promocija razvoja novih vještina, poticanje mladih za učešće u evropskoj demokratiji, podržavanje inovacija, saradnje i promocije mobilnosti mladih su razlozi zašto […]

 

Studiranje u inostranstvu na prestižnim evropskim univerzitetima, učenje novih jezika, upoznavanje novih kultura i tradicija dio su prednosti studentskih razmjena u okviru Erasmus+ programa, jednog od najuspješnijih programa Evropske unije.

Smanjenje nezaposlenosti mladih, promocija razvoja novih vještina, poticanje mladih za učešće u evropskoj demokratiji, podržavanje inovacija, saradnje i promocije mobilnosti mladih su razlozi zašto je Erasmus+ vrijedna prilika za učenike i visokoškolske institucije iz Bosne i Hercegovine, a studenti i akademskog osoblje iz Bosne i Hercegovine sve više koriste brojne mogućnosti ovog programa.

#ErasmusDays2020 se obilježava 15., 16. i 17. oktobra širom Evrope i svijeta. Ova međunarodna proslava se zasniva na ideji proslave evropskih vrijednosti, prednosti mobilnosti i uspjeha Erasmus+ programa. Erasmus+ iskustvo obogaćuje vlastito razumijevanje, omogućuje učenje novih jezika, kultura i tradicija.

Pridružite nam se da zajedno proslavimo #ErasmusDays!

U nastavku se nalaze linkovi vezani za Erasmus +: