Juli uz EUIC

Zaštita okoliša, kultura, talenti, vještine i mladi obilježili su naš juli! Naglašavajući da je #NašaPlanetaNašaBudućnost, razgovarali smo o izazovima svjetlosnog zagađenja te zajedno gleda...

Zaštita okoliša, kultura, talenti, vještine i mladi obilježili su naš juli!

Naglašavajući da je #NašaPlanetaNašaBudućnost, razgovarali smo o izazovima svjetlosnog zagađenja te zajedno gledali zvijezde tokom događaja Šta je grad bez zvijezda? Naša Ekopedija bogatija je za dva nova izdanja povodom Svjetskog dana mjeseca te zanimljivih savjeta o održivim navikama u vrtlarstvu . Zajedno sa najmlađima, organizovali smo Održivu i zdravu malu kuhinju te učili o zdravim navikama i održivoj prehrani. 

Slaveći potencijal kulture za izdražavanje potencijala mladih i promocije ljudskih prava, zajedno sa Mirkom Ilićom i Akademijom likovnih umjetnosti u Trebinju organizovali smo predstavljanje međunarodne putujuće izložbe Tolerancija u Trebinju. U okviru #EvropaZaKulturu, Trebinje je postalo dio zajednice više od 150 gradova gdje je izložba organizovana. 

Najbolji način umrežavanja mladih i razmjena pozivitnih iskustava jeste omogućavanje prilike za otvoreni razgovor, prenos vještina i učenje novih zanimljivih informacija. U okviru Skill Fusion događaja pod okriljem #EUzaMlade i Evropske godine vještina omogućili smo mladima prenos vještina i povezivanje sa istomišljenicima. Aktivnosti se nastavljaju i naredni mjesec. 

Kroz naše infografike o podršci Evropske unije #EUzaBiH objavili smo izdanje Da li ste znali? o podršci Evropske unije izgradnji Koridora Vc te Prijavite se! za poziv za projekte EU4AgriRecovery projekta. 

Hvala vam što ste bili uz nas i ovog jula! Radujemo se nastavku druženja tokom ljeta!