NAGRADNI KVIZ – “Evropa od A do Ž”

Uvijek tačno odgovorite na ona najteža pitanja? Tvrdite da biste se bolje snašli od takmičara u studiju? Sad je vrijeme da to i pokažete! Svi vi koji sa svojih kauča znate tačne odgovore na pitanja iz kvizova, došlo je vaših pet minuta! Nema boljeg načina da se zabavite nego da iz svoje sobe i s […]

Uvijek tačno odgovorite na ona najteža pitanja? Tvrdite da biste se bolje snašli od takmičara u studiju? Sad je vrijeme da to i pokažete!

Svi vi koji sa svojih kauča znate tačne odgovore na pitanja iz kvizova, došlo je vaših pet minuta! Nema boljeg načina da se zabavite nego da iz svoje sobe i s timom koji vi odaberete provjerite svoje znanje o Evropskoj uniji i osvojite vrijedne nagrade.

Kviz “Evropa od A do Ž” organizuje Info centar Evropske unije u BiH u cilju predstavljanja zabavnog, edukacionog i kulturnog sadržaja svim građanima Bosne i Hercegovine. Kviz pokriva teme iz kulture, geografije, politike, historije, muzike i sporta te će biti predstavljen na zabavan i inovativan način.

Pobjednici kviza će osvojiti nagrade u vrijednosti od 1.200,00 KM  a jedino što trebate imati su pristup računaru, internetska veza i mogućnost video poziva te morate biti stariji od 18 godina.

Vaš dnevni boravak postat će pravi virtualni studio, a pravila kviza možete pročitati u nastavku.

Pravila kviza “Evropa od A do Z”:

 1. Kviz se u potpunosti organizuje online i to putem platforme “Zoom”, uz korištenje računara;
 2. Pravo učešća imaju samo punoljetni građani Bosne i Hercegovine;
 3. Kviz će se održati u tri kruga i to 19. 21. i 23. maja u 21:15h ;
 4. Broj mjesta u kvizu je ograničen na 10 prvoprijavljenih ekipa, svaka ekipa treba imati tri člana;
 5. Svaka ekipa u prijavi dostavlja ime ekipe, imena članova ekipe, mjesto boravka svakog člana, ime kapitena, te kontakt podatke (e-mail i mobitel) na info@euic.ba najkasnije do 18. maja do 17:00 sati;
 6. U ime organizatora čitav tok takmičenja će voditi Quizmaster koji je zadužen za predstavljanje pravila, postavljanje pitanja i praćenje regularnosti takmičenja;
 7. Odgovore na pitanja ima pravo davati samo kapiten tima, a odgovori se pišu u zajednički chat na Zoom-u;
 8. Link za Zoom će biti dostavljen na dan samog takmičenja;
 9. Konsultacije unutar jedne ekipe su dozvoljene ali korištenje drugih pomagala je strogo zabranjeno;
 10. Obavezno je korištene web kamere tokom trajanja kviza;
 11. Kviz se sastoji od tri kruga takmičenja, a sve ekipe su obavezne da sudjeluju u sva tri kruga takmičenja;
 12. Nakon završetka trećeg kruga, domaćin takmičenja će sabrati sve bodove i dodijeliti tri nagrade;
 13. Nagrade će biti online poklon vaučeri u trgovini ITC opreme ili knjižarama – nagrade se mogu kombinovati. Tipične nagrade su mobiteli, laptopi, foto aparati, knjige i sl. po izboru dobitnika.
 14. Vrijednost nagrada iznosi: 1.200,00 KM prvoplasirani; 700,00 KM drugoplasirani i 500,00 KM trećeplasirani;
 15. Info centar Evropske unije zadržava pravo na promjenu pravila takmičenja, uvid u bodovne liste kao i otkazivanje takmičenja.