Nurkoviću i Šurlan nagrade za najbolje novinarske priče o procesu pristupanja BiH u EU

Anel Nurković, urednik emisije Euroimpuls na BHT1 i Svjetlana Šurlan, zamjenica glavnog i odgovornog urednika portala Capital.ba, dobitnici su nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu prist...

Anel Nurković, urednik emisije Euroimpuls na BHT1 i Svjetlana Šurlan, zamjenica glavnog i odgovornog urednika portala Capital.ba, dobitnici su nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju za 2021. godinu, koju je povodom obilježavanja 9. maja – Dana Evrope, organizirala Direkcija za evropske integracije u saradnji sa Društvom novinara BiH i uz podršku Švedske.

Anel Nurković je osvojio najviše bodova Komisije za ocjenjivanje u kategoriji najbolji TV, video ili radijski novinarski prilog, a Svjetlana Šurlan u kategoriji najbolji pisani novinarski tekst. Nagrađeni radovi govore o financijskoj pomoći EU odnosno iskustvima domaćih privrednika u korištenju IPA II i promjenama koje podrazumijeva nova IPA III.

Novinarska nagrada za najbolju novinarsku priču o procesu pristupanja BiH u EU se dodjeljuje drugu godinu zaredom, a najbolje ovogodišnje novinarske priče su izabrane u konkurenciji od 19 prijavljenih radova.