Obilježimo zajedno Evropski dan jezika, 26. septembar!

EUNIC BiH – Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u BiH i Info centar Evropske unije u BiH sa zadovoljstvom vas pozivaju da nam se pridružite u proslavi Evropskog dana jezika. Evropsk...

EUNIC BiH – Udruženje kulturnih institucija Evropske unije u BiH i Info centar Evropske unije u BiH sa zadovoljstvom vas pozivaju da nam se pridružite u proslavi Evropskog dana jezika. Evropski dan jezika obilježavamo širom Bosne i Hercegovine kroz brojne događaje namijenjene učenicima, profesorima, nastavnicima te svim ljubiteljima jezika.

Centralni događaj proslave Evropskog dana jezika se obilježava 26.9.2022. u Travniku u Centru za kulturu Opštine Travnik od 10:00 – 15:00 časova.

Ukoliko želite osvježiti svoje znanje jezika, naučiti nešto novo i osvojiti nagrade, pridružite nam se i učestvujte u brojnim zanimljivim događajima za za Evropski dan jezika!

Učenici, nastavnici, profesori, ljubitelji jezika, pridružite nam se da zajedno promovišemo bogatu jezičku i kulturološku raznolikost Evrope te da zajedno potičemo cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje.

Šta vas očekuje?

Družimo se, istražujemo i učimo jezike tokom Zabavnih časova evropskih jezika zajedno sa Francuskim institutom, Goethe institutom, Austrijskim institutom, Udruženjem Dante Alighieri, Ambasadom Španije u BiH, Ambasadom Slovenije u BiH i Ambasadom Češke u Bosni i Hercegovini. 

Info centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Francuski institut u BiH i Ambasada Francuske u BiH, Goethe Institut u BiH, Austrijski institut Sarajevo te ambasade Španije, Češke republike, Mađarske, Slovenije i Italije, Udruženje Dante Alighieri i Središte za cjeloživotno učenje, u saradnji sa Gradom Travnikom pripremili su dodatne zanimljive sadržaje, nagradne igre, informacije o časovima jezika te brojne druge zanimljivosti za sve posjetioce. 

Srdačno vas pozivamo da nam se pridružite i zajedno obilježimo još jedan zabavni, zanimljivi i edukativni Evropski dan jezika u Bosni i Hercegovini! 

Evropski dan jezika tradicionalno se proslavlja 26. septembra u 47 zemalja članica Vijeća Evrope, gdje se kroz niz aktivnosti skreće pažnja na važnost poznavanja stranih jezika i bogatu lingvističku i kulturalnu raznovrsnost u Evropi.

Ukoliko želite saznati više o jezicima i provjeriti svoje znanje kroz druge kviz igre to možete učiniti bilo kada na web stranici posvećenoj Evropskom danu jezika.