Oktobar 2022. uz EUIC

Mladi, kreativnost, tolerancija, umjetnost, edukacija – naš oktobar. Hvala što se bili uz nas! #EU4YouthDays predstavili su potencijal #BiH mladih, najbolje prilike za mlade kroz programe i pr...Mladi, kreativnost, tolerancija, umjetnost, edukacija – naš oktobar. Hvala što se bili uz nas!

#EU4YouthDays predstavili su potencijal #BiH mladih, najbolje prilike za mlade kroz programe i projekte #EU i ulogu mladih u procesu EU integracija BiH!

#Tolerancija, svjetski poznata izložba savremenih grafičkih dizajnera, izložena je po prvi u Banjaluci!

Renomirani grafički dizajneri Mirko Ilić, Slavimir Stojanović i Ovidiu Hrin, zajedno sa studentima Akademija likovnih umjetnosti #BanjaLuka, #Sarajevo, #Trebinje i #ŠirokiBrijeg, dijelili su iskustva  o važnosti umjetničkog aktivizma i slobodnog izražavanja ideja mladih.

BiH studenti, nadahnuti svjetskom putujućom izložbom #Tolerancija, predstavili su svoje radove na ovu temu i postali dio globalnog umjetničkog pokreta za tolerantniju, povezaniju i solidarniju budućnost.

#TheatrumMemoriae, izložba povodom stogodišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, slavi glasovitu historiju kreativnosti, solidarnosti, strasti i umjetničke inovacije.

#Zaplet, međunarodni festival mladih umjetnika, okuplja talente i povezuje glumce i kreativce kroz predstave, izložbe i radionice.

Tu smo zbog vas!
#EUzaBiH