POZIV ZA PROJEKTNE IDEJE: UKLJUČITE SVOJU ŠKOLU U AKCIJU ZAŠTITE OKOLIŠA!

U sklopu festivala #FilmsForFuture, EKO Forum Zenica organizuje takmičenje za projektne ideje u suradnji s EUNIC klasterom Bosne i Hercegovine. Pozivamo osnovne i srednje škole u Zenici da dostave i...

U sklopu festivala #FilmsForFuture, EKO Forum Zenica organizuje takmičenje za projektne ideje u suradnji s EUNIC klasterom Bosne i Hercegovine.

Pozivamo osnovne i srednje škole u Zenici da dostave inovativne ideje za projekte klimatskih promjena koje predlažu rješenja ekoloških problema u njihovoj zajednici. Bilo da se radi o borbi protiv zagađenja, promociji održivosti ili podizanju svijesti o klimatskim promjenama, želimo čuti vaša kreativna rješenja!

Vaš prijedlog projekta trebao bi biti sažet, ne duži od jedne stranice i uključivati:

🌱 Jasan opis projekta koji ocrtava problem okoliša kojim se vaš projekt želi pozabaviti.
🌱 Ciljevi s detaljima onoga što se nadate postići kroz svoj projekt.
🌱 Vremenski okvir koji označava ključne prekretnice i projektne aktivnosti.
🌱 Određivanje dva ili tri učenika koordinatora koji bi vodili projekt.

Odabrani učenici koordinatori imat će priliku 11.05.2024. prisustvovati radionici zajedno s lokalnim stručnjacima za okoliš u prostorijama EKO Foruma Zenica kako bi doradili i poboljšali svoje projektne ideje. Nakon uključivanja povratnih informacija s radionice, koordinatori će predstaviti svoje revidirane prijedloge, a najbolja ideja će dobiti grant od 1000 eura kako bi svoj projekt oživjeli!

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 29. april 2024 (23:59h). Molimo da svoje prijedloge pošaljete putem e-maila na sanja@ekoforumzenica.ba s naslovom “Films for Future: Prijedlog projekta”.

Za dodatne informacije ili upite, slobodno se obratite na sljedeću e-mail adresu: sanja@ekoforumzenica.ba

#FilmsForFuture je projekat EUNIC klastera Bosne i Hercegovine, podržan od strane Goethe-Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, Francuskog instituta, Ambasade Kraljevine Španije i Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini. EUNIC – Nacionalni instituti za kulturu Europske unije – europska je mreža nacionalnih kulturnih instituta i organizacija s 36 članica iz svih država članica Europske unije i pridruženih zemalja. EUNIC klaster Bosne i Hercegovine ima za cilj izgraditi snažne i održive veze između kulturnih aktera u Europskoj uniji i Bosni i Hercegovini učešćem u aktivnostima koje odgovaraju na globalne izazove kao što su klimatske promjene i zaštita okoliša.