Pravilnik kviza “Evropa od A do Ž”

Kviz se u potpunosti organizuje online, u dvije faze: faza: KVALIFIKACIJE putem kviza na internet stranici Info centra Evropske unije u BiH (EUIC), i faza: FINALE koje će se igrati putem Zoom plaform...

 1. Kviz se u potpunosti organizuje online, u dvije faze:
  1. faza: KVALIFIKACIJE putem kviza na internet stranici Info centra Evropske unije u BiH (EUIC), i
  2. faza: FINALE koje će se igrati putem Zoom plaforme.
 2. Kviz pitanja u obje faze će biti tematska, u vezi Evropske unije i Evrope uopće.
 3. Pravo učešća u kvizu imaju građani Bosne i Hercegovine stariji od 16 godina.
 4. Prva kvalifikaciona faza kviza će biti otvorena u periodu od ponedjeljka 10.05.2021. od 14:00 sati, do ponedjeljka 24.05.2021. u 9:00 sati.
 5. Kvalifikacioni kviz ima 32 pitanja. Mogućnost za učešće u finalnoj fazi kviza ima svaki učesnik kvalifikacionog kviza koji odgovori tačno na najmanje 26 pitanja i prijavi se za žrijeb u kojem će biti izabrano 20 finalista.
 6. Jedna osoba može više puta igrati kvalifikacioni kviz, ali može samo jednom poslati prijavu. Duple ili višestruke prijave iste osobe mogu rezultirati diskvalifikacijom.
 7. Rezultati žrijeba za 20 finalista kviza, biranih slučajnim uzorkom, će se obaviti nakon zaključenja prve faze kviza. Imena finalista bit će objavljena na Facebook i internet stranici Info centra EU u BiH u ponedjeljak 24.05.2021.
 8. Finalna faza kviza će se održati u utorak 25.05.2020. od 19:30 sati, putem moderiranog online kviza koji će se odigrati uživo putem Zoom platforme. Finalisti će odgovarati na pitanja višestrukog izbora odgovora. Pobjednik kviza će biti takmičar s najviše tačnih odgovora. U slučaju jednakog broja bodova među tri prvoplasirana takmičara, odgovarat će se na bonus pitanja. Imena pobjednika bit će objavljena na Facebook i internet stranici Info centra EU u BiH u srijedu 26.05.2021.
 9. Tri najbolje plasirana takmičara dobit će sljedeće glavne nagrade:
  1. mjesto: Nagrada vrijednosti do 1000KM, po izboru (laptop, smart mobitel i slična ITC oprema)
  2. mjesto: Nagrada vrijednosti do 800KM, po izboru (laptop, smart mobitel i slična ITC oprema)
  3. mjesto: Nagrada vrijednosti do 600KM, po izboru (laptop, smart mobitel i slična ITC oprema)

Nagrade će biti dostavljene brzom poštom.

 1. Prijavom na žrijeb učesnik prihvata odredbe ovog Pravilnika i pristaje da se njegovo ime, prezime i mjesto boravka javno objave ukoliko žrijebom bude izvučen kao jedan od 20 finalista. Dobitnici nagrada se obavezuju da pošalju fotografije s primljenim nagradama koje EUIC ima pravo javno objaviti. EUIC posluje u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka Evropske unije (EU GDPR).
 2. U nagradnom kvizu ne mogu učestvovati osobe angažovane u Info centru Evropske unije u BiH (uključujući i saradnike koji su radili na pripremi kviza), Uredu EU u BiH te članovi njihovih porodica.
 3. Info centar Evropske unije u BiH zadržava pravo na promjenu pravila kao i na otkazivanje takmičenja.