15. Novembra 2020.

 1. Kviz se u potpunosti organizuje online, u dvije faze:
  1. faza: KVALIFIKACIJE putem kviza na web stranici Info centra Evropske unije u BiH (EUIC), i
  2. faza: FINALE koja će se igrati putem Zoom plaforme.
 2. Kviz pitanja u obje faze će biti tematska, povezana sa robotikom i Evropskom sedmicom robotike.
 3. Pravo učešća u drugoj fazi kviza imaju građani Bosne i Hercegovine stariji od 14 godina.
 4. Prva kvalifikaciona faza kviza će biti otvorena u periodu od ponedjeljka 16.11.2020. od 18 sati, do ponedjeljka 23.11.2020. u 12 sati.
 5. Kvalifikacioni kviz ima 20 pitanja. Mogućnost za učešće u finalnoj fazi kviza ima svaki učesnik kvalifikacionog kviza koji odgovori tačno na najmanje 16 pitanja i prijavi se za žrijeb u kojem će biti izabrano 20 finalista.
 6. Jedna osoba može više puta igrati kvalifikacioni kviz, ali može samo jednom poslati prijavu. Duple ili višestruke prijave iste osobe mogu rezultirati diskvalifikacijom.
 7. Rezultati žrijeba za 20 finalista kviza, biranih slučajnim uzorkom, će se obaviti nakon zaključenja prve faze kviza. Imena finalista bit će objavljena na Facebook i Web stranici Info centra EU u BiH najkasnije u 9h u utorak 24.11.2020.
 8. Finalna faza kviza će se održati u srijedu 25.11.2020. od 19 sati, putem moderiranog online kviza koji će se odigrati uživo putem Zoom platforme. Finalisti će odgovarati na 20 pitanja višestrukog izbora odgovora. Pobjednik kviza će biti takmičar s najviše tačnih odgovora. U slučaju jednakog broja bodova među tri prvoplasirana takmičara odgovarat će se na bonus pitanja. Imena finalista bit će objavljena na Facebook i Web stranici Info centra EU u BiH u četvrtak 26.11.2020.
 9. Tri najbolje plasirana takmičara dobit će sljedeće glavne nagrade:
  1. mjesto: Nagrada vrijednosti do 800 KM, po izboru (robotski usisivač, kuhinjski robot, edukativni robot, laptop, smart mobitel)
  2. mjesto: Nagrada vrijednosti do 600 KM, po izboru (robotski usisivač, kuhinjski robot, edukativni robot, laptop, smart mobitel, smart watch)
  3. mjesto: Nagrada vrijednosti do 400 KM, po izboru (robotski usisivač, kuhinjski robot, edukativni robot, smart mobitel, smart watch)

  Nagrade će biti dostavljene brzom poštom.

 10. Prijavom na žrijeb učesnik prihvata odredbe ovog Pravilnika i pristaje da se njegovo ime, prezime i mjesto boravka javno objave ukoliko žrijebom bude izvučen kao jedan od 20 finalista. Dobitnici nagrada se obavezuju da pošalju fotografije s primljenim nagradama koje EUIC ima pravo javno objaviti.
 11. U nagradnom kvizu ne mogu učestvovati osobe angažovane u Info Centru Evropske unije u BiH (uključujući i saradnike koji su radili na pripremi kviza), Delegaciji EU u BiH i uredu Specijalnog predstavnika EU u BiH, te članovi njihovih porodica.
 12. Info centar Evropske unije u BiH (EUIC) zadržava pravo na promjenu pravila kao i na otkazivanje takmičenja.
Show Buttons
Hide Buttons