Uz podršku Evropske unije obnovljena zgrada Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu

Evropska unija finansira projekte na suzbijanju korupcije i pranja novca te provođenju reformi s ciljem poboljšanja funkcionisanja pravosudnog sistema u BiH, koji bi bio u službi građana. Velika finansijska sredstva se ulažu i u rekonstrukciju i izgradnju sudova i tužilaštava širom BiH! Evropska unija je uložila više od 20 miliona eura u obnovu i izgradnju […]

Evropska unija finansira projekte na suzbijanju korupcije i pranja novca te provođenju reformi s ciljem poboljšanja funkcionisanja pravosudnog sistema u BiH, koji bi bio u službi građana. Velika finansijska sredstva se ulažu i u rekonstrukciju i izgradnju sudova i tužilaštava širom BiH!

Evropska unija je uložila više od 20 miliona eura u obnovu i izgradnju 24 zgrade sudova i tužilaštava širom zemlje, kako bi sudije, tužioci i uposlenici u pravosuđu imali neophodan i adekvatan prostor za rad, što će omogućiti pružanje boljih usluga za građane.

Podrška jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini dugoročni je cilj Evropske unije kako bi se jačala neovisnost, odgovornost i efikasnost pravosuđa u BiH.

Za više informacija
⬇️⬇️⬇️
http://europa.ba/?p=65756
http://europa.ba/?p=65769

Evropska unija u Bosni i Hercegovini