#ZajednoSmoJači

Evropska unija pomaže Bosni i Hercegovini i u teškim vremenima. Evropska unija je do sada obezbijedila 80.5 miliona eura za pomoć Bosni i Hercegovini za spašavanje života i radnih mjesta te 250 miliona eura makrofinansijske pomoći za socio-ekonomski oporavak.

Prioritet je bio odgovoriti na hitne medicinske potrebe te je osigurano 15.000 zaštitnih vizira širom Bosne i Hercegovine, 7500 testova za testiranje, 100 respiratora, 30 EKG aparata, 10 rentgen aparata te preko million rukavica, maski i ostale zaštitne medicinske opreme!

Evropska unija je pomogla transport medicinske opreme te olakšala protok roba preko granice i nabavku medicinske opreme po tržišnim cijenema.

Najugroženijim građanima donirana je zaštitna oprema, hrana i higijenska sredstva.

Zajedno smo jači!

Podrška Evropske unije Bosni i Hercegovini

Ostani kući

EUROPA.BA VIJESTI

EU obezbijedila pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama

EU obezbijedila pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama

Evropska unija je zajedno sa partnerima iz Hilfswerk International obezbijedila za najugroženije građane u BiH pakete s prehrambenim artiklima i higijenskim sredstvima. Ove sedmice je započela podjela paketa pomoći građanima koji su zbog vanrednih okolnosti izazvanih...

Ambasador EU Sattler potpisao dodatnih 5 miliona eura pomoći za BiH

Ambasador EU Sattler potpisao dodatnih 5 miliona eura pomoći za BiH

Ambasador EU u BiH Johann Sattler potpisao je danas pismo upućeno rezidentnoj predstavnici UNDP-a u BiH, Steliani Nedera, u kojem se obavezuje na dodatnih 5 miliona eura pomoći Evropske unije za hitne medicinske potrebe u Bosni i Hercegovini. Ovo je drugi dio...

Show Buttons
Hide Buttons