Mart 2023. sa EUIC

Mladi, kreativnost, vještine, zaštita okoliša i nove mogućnosti! U martu smo objavili poziv za takmičenje za logo, slogan i mural nove Europe House u Bosni i Hercegovini – prostora posveće...

Mladi, kreativnost, vještine, zaštita okoliša i nove mogućnosti!

U martu smo objavili poziv za takmičenje za logo, slogan i mural nove Europe House u Bosni i Hercegovini – prostora posvećenog i namijenjenog bh. građanima!

Posjetili smo 29 škola širom BiH i razgovarali sa preko 800 učenika o Evropskoj uniji, njenim principima, vrijednostima, kao i zanimljivim činjenicama o EU!

Potvrđujući poruku da je #NašaPlanetaNašaBudućnost, objavili smo tri izdanja Ekopedije za Svjetski dan voda te dva izdanja sa korisnim savjetima o održivim navikama u domu i na radnom mjestu. 

Prikazujući utjecaj podrške Evropske unije i nove mogućnosti, objavili smo 5 izdanja Da li ste znali? i Prijavite se! infografika sa fokusom na raspoloživa sredstva za vodoprivredu i infrastrukturu, energetski paket EU, kao i najavu novootvorenih poziva u oblasti zaštite ljudskih prava i kulture.

Obilježavajući 2023.  – Evropsku godinu vještina, objavili smo izdanje Da li ste znali? infografike i predstavili cilj ove inicijative. 

Hvala vam što ste nam se pridružili ovog marta! Radujemo se još jednom mjesecu druženja sa bh. građanima i slavljenja potencijala ove srcolike zemlje.