EU Periskop

Evropska unija pomaže građanima, civilnom društvu, poslovnoj zajednici i institucijama širom Bosne i Hercegovine.  EU Periskop je serijal emisija u kojem vam pričamo o konkretnim rezultatima te pomoći i kako je ona utjecala na poboljšanje kvalitete života građana Bosne i Hercegovine.

Kreativna Evropa vraća bosanskohercehovački film na evropsku scenu

Kulturni i kreativni sektori predstavljaju bogatu evropsku kulturnu baštinu i doprinose razvoju i oblikovanju evropske budućnosti. Evropska unija je posvećena promociji kulturne različitosti, zaštite kulturnog naslijeđa i podržava kulturne i kreativne industrije kako bi se povećao ekonomski rast i zapošljavanje širom Evrope.

Saradnja obrazovnih institucija i privatnog sektora recept za uspjeh mladih u BiH

Mala i srednja preduzeća su pokretači ekonomije budućnosti. Evropska unija podržava rast malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini i pomaže im da modernizuju svoje kapacitete. Lokalne zajednice dobijaju nova radna mjesta, a preduzeća poboljšavaju produktivnost i izvoz.

Preduzetničke vještine neophodne mladima u BiH

Kako bi se uspješno vodio biznis, potrebno je posjedovati brojne vještine, koje su prijeko potrebne mladima u Bosni i Hercegovini kako bi mogli uspješno ostvariti svoje preduzetničke ideje. Razvoj preduzetničkih vještina prepoznat je širom Evropske unije kao jedan od ključnih načina osposobljavanja mladih za prepoznavanje potreba tržišta rada i usklađivanja obrazovnog sektora i tržišta rada.

Nova radna mjesta za mlade stručnjake u BiH

Za mlade u Bosni i Hercegovini, ulaganje u perspektivne industrije kao što je IT sektor, otvara nove poslovne mogućnosti i razvoj karijere. Informacijski i komunikacijski sektor jedan je od najbrže rastućih privrednih sektora u Bosni i Hercegovini i nudi velike mogućnosti za zapošljavanje mladih.

Mladi inovatori iz Sarajeva ambasadori inovacija i uspjeha Bosne i Hercegovine

Njihovi izumi, energija i ideje predstavljaju budućnost  Bosne i Hercegovine i Evropske unije. Inovacije imaju potencijal stvaranja novih poslova i doprinose ekonomskom rastu, a izumi mladih naučnika Elektrotehničke škole u Sarajevu i standardi koje primjenjuju pomažu u stvaranju bolje budućnosti.